Tratamentul kinetoterapeutic pentru supraponderali

Unul dintre cele mai răspândite mituri legate de kinetoterapie este că este utilizată doar în recuperarea unei persoane după o leziune sau la tratarea durerilor cronice cum ar fi de spate sau de membre. Cu toate acestea, kinetoterapia este mult mai mult decât atât și se poate extinde într-o varietate mare de domenii cu o diversitate de întrebuințări. Aceasta promovează starea de bine și poate elimina multe dintre problemele de care ne lovim în viața de zi cu zi. Cum să slăbești sănătos cu ajutorul kinetoterapiei?

În timp ce gestionarea greutății reprezintă o luptă, kinetoterapia regulată poate ajuta mult în reglarea greutății suplimentare și, de asemenea, poate opri dezvoltarea problemelor secundare. Inutil să spunem că se poate dovedi, de asemenea, o soluție eficientă pentru cei care se luptă pentru creșterea în greutate aparentă după ce suferă o leziune cauzată de o boală sau de un traumatism.

Articol recomandat: Ce este Kinesio Taping? Beneficii pentru genunchi, umeri, glezne, încheieturi

Cum promovează kinetoterapia mobilitatea?

Obiectivul principal al terapiei fizice este creșterea și îmbunătățirea mobilității, împreună cu restabilirea funcțiilor în mușchii rigizi, dureroși și în tendon. Când vă recâștigați funcția mișcării sau știți cum să exercitați mai bine acei mușchi, va fi probabil o schimbare drastică a nivelurilor de mobilitate - care, în cele din urmă, vă ajută să vă atingeți obiectivele de fitness.

Kinetoterapia este, de asemenea, o opțiune viabilă atât pentru copii, cât și pentru adulți, care combate obezitatea, ajutând la restabilirea flexibilității, creșterea puterii, construirea unei sănătăți cardiovasculare mai bune, prevenirea leziunilor și reducerea durerii care poate apărea cu creșterea excesivă în greutate.

De asemenea, poate restabili flexibilitatea și vă poate ajuta să mențineți echilibrul și funcția corpului. Cu ajutorul unui plan strict de dietă și fitness, împreună cu mișcarea fizică regulată, kinetoterapia se poate dovedi utilă pentru a slăbi, a lupta împotriva greutății excesive și a fi pe drumul cel bun cu obiectivele în materie de fitness.

O altă modalitate prin care kinetoterapia vă ajută să vă mențineți în formă este prin prevenirea problemelor care apar cu creșterea în greutate în exces. Neregulile de greutate determină, de asemenea, o presiune suplimentară asupra oaselor și articulațiilor și limitează funcționarea acestora. Acest lucru vă poate afecta sănătatea și poate crea mai multe probleme. Unele dintre simptomele pe care le poate gestiona kinetoterapia includ:

 • Flexibilitate limitată
 • Niveluri de rezistență dezechilibrate
 • Greață sau lipsă de respirație
 • Oboseală
 • Puterea pierdută
 • Durere corporală care rezultă din presiunea de greutate adăugată

Articol recomandat: Osteoporoza - ce este și cum poate fi tratată cu ajutorul kinetoterapiei?

Există corelație între durere și obezitate?

La mulți pacienți care trec pragul unei clinici de kinetoterapie, durerea și greutatea anormală sunt frecvent corelate.

A avea o greutate peste cea normală poate provoca stres și dureri nejustificate la nivelul articulațiilor și mușchilor, inclusiv la nivelul lombar și la nivelul extremităților. Supraponderabilitatea poate afecta și activitățile normale, producând alte simptome care pot include:

 • Rezistență redusă - chiar și pentru activități normale, de zi cu zi
 • Flexibilitate minimizată
 • Gama redusă de mișcare
 • Probleme cu respirația
 • Oboseală paradoxală

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, kinetoterapeuții noștri vă pot ajuta atât în tratarea problemei, cât și în consultarea cu privire la îmbunătățirile stilului de viață pentru a vă ajuta să vă gestionați mai bine greutatea.

Pentru un tratament adecvat puteți contacta echipa de medici specialiști în medicină fizică și de reabilitare din cadrul clinicii Physiomedica, clinică medicală de excelență din Cluj-Napoca, care oferă servicii de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, ortopedie, ortopedie pediatrică, pediatrie, cardiologie și medicină internă.

Articol recomandat: Exerciții kinetoterapeutice pentru vindecarea afecțiunilor coloanei lombare

Care este primul pas care trebuie făcut pentru a începe un plan de slăbire?

Primul pas pe care îl puteți face pentru a fi mai aproape de greutatea ideală este să vă faceți o programare cu specialiștii din cadrul clinicii Physiomedica, care o să vă ajute în inițierea în drumul dumneavoastră spre greutatea dorită. Vom explora starea dumneavoastră generală, motivele și sursele de durere, disconfort sau stres și cum contribuie greutatea dumneavostră în apariția acestora.

După ce am stabilit aceste informații despre dumneavoastră, medici specialiști în medicină fizică și de reabilitare vor crea un plan personalizat care să vă ajute să combateți supraponderalitatea, să vă îmbunătățească sănătatea și să vă dea o stare de bine.

Cum vă poate ajuta un kinetoterapeut în scăderea în greutate?

Există două mari ramuri care au un impact vital în creșterea sau scăderea în greutate: dieta și mișcarea.

ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ - Alimentația sănătoasă este un element crucial de care trebuie să ne îngrijim pentru a atinge și a menține o greutate sănătoasă pentru corpul dumneavoastră. Este vorba despre gestionarea aportului de calorii consumate, care pentru a pierde din greutate, trebuie să fie într-un număr mai mic decât caloriile arse pe parcursul unei zile. Putem lucra în colaborare cu medicul sau nutriționistul pentru a susține o un plan de alimentație sănătos, care vă va conduce la rezultatele dorite în combinație cu exercițiile fizice.

EXERCIȚIU - Pentru a vă ajuta să gestionați arderea caloriilor în modul cel mai eficient și sigur prin mișcare, spacialiștii noștri vă pot ajuta dezvoltând un plan cu instrucțiuni privind strategiile de exerciții fizice adecvate pentru a maximiza slăbirea și pentru a preveni rănile.

Nou! Clinica Phisiomedica din Cluj-Napoca ofera tratamente stomatologice pentru toate grupele de varsta in special copiilor. Va asteptam cu drag cu cei mici la un control stomatologic efectuat cu cea mai mare atentie si dedicare de catre doamna doctor Alexandra Maxim.

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram