Exerciții kinetoterapeutice pentru vindecarea afecțiunilor coloanei lombare

Tratamentul durerii lombare prin exerciții kinetoterapeutice. Tratamentele kinetoterapeutice ajută la îmbunătățirea mișcării și funcției articulațiilor și mușchilor. Acestea vă pot ajuta să reduceți durerile de spate și să vă mișcați din nou normal. De asemenea, pot reduce riscul de producerii de noi afecțiuni ale spatelui.. Fizioterapeuții folosesc numeroase tratamente și tehnici pentru a ajuta la durerile de spate și vă pot oferi sfaturi pentru îngrijire și prevenție mai eficientă a acestora.

De ce este nevoie de fizioterapie pentru durerile din zona coloanei lombare?

Dacă aveți dureri de spate care cauzează probleme semnificative sau nu se ameliorează după câteva săptămâni, ar putea merita să consultați un kinetoterapeut. Fizioterapia poate fi utilă pentru diferite tipuri de dureri de spate. Poate ajuta cu următoarele:

Dureri de spate nespecifice - în cazul în care nu a fost identificată nicio cauză (cum ar fi o afecțiune medicală sau o leziune).

Durere sciatică - aceasta se răspândește de pe spate în jos pe picioare și poate fi cauzată de un disc prolaps (când un disc din coloana vertebrală iese din forma normală și apasă pe un nerv).

Dureri de spate cauzate de îmbătrânirea discurilor din coloana vertebrală (boală degenerativă a discului).

Stenoza coloanei vertebrale - când spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează, punând presiune pe măduva spinării și provocând durere.

În timpul unei vizite kinetoterapeutice, vi se va lua un istoric medical detaliat. Vă vor întreba despre orice afecțiuni medicale preexistente, stilul de viață, mediul de lucru și orice medicamente pe care le luați. De asemenea, vor dori să știe ce simptome ați avut și ce tinde să le declanșeze. Apoi, vor efectua o examinare fizică detaliată, inclusiv examinând modul în care vă mișcați și modul în care vă funcționează spatele. De asemenea, se va face o evaluare neurologică pentru a vedea cât de bine funcționează nervii.

Fizioterapeutul vă va explica tratamentul pe care îl recomandă și cum se așteaptă ca acest lucru să vă ajute durerile de spate. De asemenea, ar trebui să vă avertizeze cu privire la eventualele riscuri ale tratamentului. Este important să înțelegeți pe deplin ce recomandă fizioterapeutul dumneavoastră., deoarece vi se va cere să vă dați consimțământul pentru a continua tratamentul.

Articol recomandat: Ce este terapia cu laser? Rolul terapiei cu laser în recuperarea medicală

Cum putem preveni durerile lombare?

Exercitii kinetoterapie coloana lombara - Fă mișcare și rămâi activ

În general, menținerea activă este cel mai bun lucru pentru durerile de spate. Iar exercițiul este cea mai importantă parte a oricărui tratament. Exercițiile pot ajuta la îmbunătățirea flexibilității, a mobilității și a forței în partea inferioară a spatelui. Unii oameni consideră că este mai ușor să facă mișcare cu alții, astfel încât medicul de familie sau kinetoterapeutul poate sugera să vă alăturați unui program de exerciții de grup.

Un kinetoterapeut vă poate sfătui cu exactitate ce exerciții sunt potrivite pentru dumneavoastră și cum să le efectuați.

Exercitii aerobice

Acesta este orice exercițiu care vă pune în mișcare și vă crește ritmul cardiac. Este cea mai importantă parte a oricărui program de tratament. Exercițiile aerobice vă pot ajuta cu orice rigiditate pe care o aveți și vă va menține mobil. De asemenea, vă va ajuta să vă gestionați greutatea și vă poate oferi un plus de bunăstare. Fizioterapeutul vă poate recomanda exerciții aerobice cu impact redus pentru început; acestea includ mersul pe jos, înotul și utilizarea bicicletelor de exerciții și a mașinilor de trepte. Vă vor încuraja să faceți mai multe pe măsură ce vă simțiți capabili. Probabil că vor recomanda exerciții aerobice timp de 20 până la 30 de minute, de până la 5 ori pe săptămână, dar poate fi necesar să începeți cu perioade mai scurte.

Exerciții de întindere

Întinderea îmbunătățește flexibilitatea coloanei vertebrale și reduce tensiunea în mușchii care susțin coloana vertebrală. De obicei, faceți aceste exerciții în fiecare zi. Un exercițiu tipic de întindere este să te întinzi pe spate și să tragi genunchii în sus spre tine pentru a-ți întinde ușor spatele. Sau, stând în picioare și aplecându-vă înainte pentru a vă întinde mușchii ischișoarelor din spatele picioarelor. Acest lucru poate reduce stresul la nivelul spatelui.

Exerciții de întărire

Exerciții pentru întărirea mușchilor de bază pot face uneori parte din programele de exerciții pentru durerile de spate. Mușchii de bază sunt mușchii abdominali din jurul stomacului, mușchii din spate și cei din jurul pelvisului. Aceste exerciții pot fi utile pe termen scurt. Există totuși dovezi că exercițiile de bază nu sunt mai utile decât exercițiile generale pe termen lung. Așadar, este posibil să nu se axeze pe fizioterapeutul dvs. A fi activ în general este mai important.

Articol recomandat: Accidentul vascular cerebral si fizioterapia

Terapii manuale

Fizioterapeutul vă poate sugera, de asemenea, să încercați una dintre următoarele tehnici manuale (manuale). Acest lucru va fi întotdeauna alături de un program de exerciții.

Mobilizarea înseamnă că fizioterapeutul va folosi mișcări lente și blânde pentru a vă întinde coloana vertebrală. Scopul este de a vă readuce spatele la raza sa normală de mișcare Manipularea înseamnă că fizioterapeutul va face mișcări rapide de împingere cu mâinile într-un anumit punct al coloanei vertebrale.

Fizioterapeuții obișnuiau să ofere alte tratamente, cum ar fi stimularea nervului electric transcutanat (TENS) și acupunctura. Dar aceste tratamente nu sunt recomandate în liniile directoare pentru durerile de spate, deoarece nu există suficiente dovezi care să le ajute. Masajul este o altă terapie în care există puține dovezi pentru cât de bine funcționează. Poate fi utilizat pentru tratamentul durerii lombare, dar numai alături de un program de exerciții.

Pentru un tratament adecvat puteți contacta echipa de medici specialiști în kinetoterapie din clinica Physiomedica, clinică medicală de excelență din Cluj-Napoca, care oferă servicii de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, ortopedie, ortopedie pediatrică, pediatrie, cardiologie și medicină internă.

Nou! Clinica Phisiomedica din Cluj-Napoca ofera tratamente stomatologice pentru toate grupele de varsta in special copiilor. Va asteptam cu drag cu cei mici la un control stomatologic efectuat cu cea mai mare atentie si dedicare de catre doamna doctor Alexandra Maxim.

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram