fbpx
Clinica Physiomedica dispune de aparatura de ultima generatie in tratamentele de recuperare.

Recuperare, Medicina Fizica, Balneologie si Kinetoterapie Cluj

Descoperiți excelența în Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și Kinetoterapie la Physiomedica Cluj-Napoca. Echipa noastră de specialiști oferă tratamente personalizate pentru copii și adulți, ajutându-vă să vă recăpătați mobilitatea și să reduceți durerea.

Servicii accesibile pentru toți

Beneficiați de serviciile noastre de top prin:

Bilet de trimitere de la medicul de familie
Asigurări private: NN Asigurări, Signal Iduna, Allianz, Asirom

#kinetoterapie cluj cu bilet de trimitere

#recuperare medicala cluj

Kinetoterapie

Fizioterapia reprezinta folosirea in scop terapeutic a diferite forme de curenti, camp  electrostatic, radiatii electromagnetice obtinute cu ajutorul unor aparate avand ca sursa curentul electric sinusoidal de la retea. O cercetare ampla a condus la o relatie extraordinara a aparatelor care transforma factorii fizici in terapie. In cadrul clinicii Physiomedica din Cluj-Napoca, astfel de aparate folosim si noi pentru tratamentul pacientilor nostri:

  1. Curent Trabert  are efect analgezic pronuntat si hipermiant; durata 15-20 min cu cresterea treptata a intensitatii; determina o senzatie cu aspect vibrator; indicatii: radiculopatii-hernii de disc lombare, cervicale, artroze, mialgii, PSH, spondilita, stari posttraumatice.
  2. Curenti diadinamici face parte din categoria terapiilor cu curenti  alternativi de joasa frceventa (50-100Hz)  sunt de mai multe tipuri, aplicarea acestora realizandu-se in functie de efectul scontat; senzatia de furnicatura placuta poate sa inlature senzatia dureroasa si sa creasca pragul durerii; eliberare de endorfine si de alte substante neuro-opioide similare; indicatii: afectiuni degenerative, tulburari circulatorii, sindrom simpatic, combaterea algiilor, tulburari trofice, artroze, tratament post chirurgical, pareze, paralizii flasce.
  3. Curent interferential  este o procedura de fizioterapie care creaza excitatii electrice localizate in interiorul unei regiuni din corp,prin interferenta care rezulta din incrucisarea a doi curenti sinusoidali de medie frecventa;efecte: excitomotor pe musculatura striata si neteda ,decontracturant, vasculotrofic, hipermiant si resorbtiv, analgetic, ; indicatii: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni postraumatice, afectiuni abarticulare, afectiuni vasculare periferice, afectiuni ginecologice, afectiuni ale organelor interne
  4. Curentul galvanic forma de curent continuu cu urmatorele efecte: analgezic, de stimulare/excitare, sedativ, hipermiant-vasodilatator-biotrofic, efecte de reglare nespecifica neuro-vegetativa;indicatii: afectiuni degenerative articulare, patologia posttraumatica insotita de edeme locale, hematoame, algoneurodistrofii, afectiuni neurologice
  5. TENS stimulare nervoasa electrica transcutanata (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) cu efect in principal antialgic dar si electrostimulant; indicat in sindroame dureroase, reumatism degenerativ, inflamator, abarticular, posttraumatic, afectiuni neurologice, neoplazii
  6. Curenti exponentiali succesiuni continue, trenuri de impulsuri; excitarea selectiva a fibrelor nervoase si musculare dupa poliomielita si leziuni nervoase; tratamentul musculaturii netede in cazul constipatiei cronice, in atonia postoperatorie a vezicii si in inertia uterina; afectiuni neurologice (tratarea selectiva a paraliziilor  muschilor total denervati, blocarea si tratarea atrofiilor,slabiciunii musculare pt gimnastica respiratorie; tratamentul paraliziilor spastice in pareze cerebrale postnatale; leziuni traumatice ale sistemului cerebral si medular;pareze spastice in scleroza multipla)
  7. TECAR reprezinta o metoda de terapie de ultima generatie care cumuleaza efectele endotermiei profunde cu cele de biotimulare prin folosirea undelor lungi, fiind folosita preponderent de fiziokinetoterapeuti dar si in medicina sportiva. Este o forma de tratament  cu curenti de inalta frecventa care permite terapia durerii dar si o recuperare mai rapida (este o forma de termoterapie). Poate induce caldura in interiorul  zonei tratate in doua forme:
  • capacitiv  - potrivit pentru tratarea tesuturilor moi bogate in apa
  • rezistiv - pentru tratarea oaselor , articulatiilor cartilajului, ligamentelor, nervilor. Efecte: antialgic, antiinflamator, antiedematos, miorelaxant, stimularea metabolismului celular, activarea proceselor de autovindecare locala. Este o terapie recunocuta la nivel international si este folosita din ce in ce mai des  datorita posibilitatii de utilizare in paralel cu stimularea mecanica prin masaj sau exercitii fizice.

Indicatii: contracturi, rupturi, contuzii,intinderi, patologia coloanei vertebrale, afectiuni degenerative. Particularitatea acestei forme de curent este ca poate fi folosita in zonele unde exista implanturi metalice cum ar fi protezele de sold, de genunchi, de umar.

Fizioterapie

Fizioterapia: parte a stiintei medicale, care se ocupa cu aplicarea in scop profilactic, curativ si de recuperare a diferitelor forme de curent electric (joasa medie si inalta frecventa) si unor  energii derivate mecanica, magnetica,luminoasa.O cercetare ampla a condus la o relatie extraordinara a aparatelor care transforma factorii fizici in terapie. In cadrul clinicii Physiomedica din Cluj-Napoca, astfel de aparate folosim si noi pentru tratamentul pacientilor nostri:

  • curenti diadinamici
  • curenti Trabert
  • curenti Tens
  • curenti interferentiali
  • curenti exponentiali
  • curent galvanic
  • laserterapia
  • Ultrasunet
  • Magnetodiaflux
  • Bai galvanice
  • Termoterapie – impachetare cu parafina

Beneficiile electroterapiei: reduce durerea, reduce inflamatia , are efect decontracturant, stimuleaza circulatia sanguina, stimuleaza regenerarea celulara, favorizeaza drenajul limfatic, reduce deficiente functionale, amelioreaza cicatricile, tonifica masa muculara si pielea.

Aceste proceduri sunt prescrise de catre medicul nostru specialist de recuperare medicala din cadrul centrului Physiomedica, care recomanda fiecarui pacient un program personalizat in functie de afectiunile personale. 

Curentii electrici – folositi in fizioterapie, sunt aplicati pe tegument cu ajutorul electrozilor;din cele mai folosite forme de curenti in terapie se numara: curentii galvanici, curenti diadinamici, curent Trabert, TENS, curenti interferentiali, curenti exponentiali.

  1. Curent Trabert : curent de joasa frecventa, apropiat de efectul curentului diadinamic;este un curent de ultrastimulare , cu impulsuri de frecventa 140Hz; are efect analgezic pronuntat si hipermiant; durata 15-20 min cu cresterea treptata a intensitatii; determina o senzatie cu aspect vibrator; indicatii: radiculopatii-hernii de disc lombare, cervicale, artroze, mialgii, PSH, spondilita, stari posttraumatice.
  2. Curenti diadinamici : face parte din categoria terapiilor cu curenti  alternativi de joasa frceventa (50-100Hz) ; sunt de mai multe tipuri, aplicarea acestora realizandu-se in functie de efectul scontat; senzatia de furnicatura placuta poate sa inlature senzatia dureroasa si sa creasca pragul durerii; eliberare de endorfine si de alte substante neuro-opioide similare; indicatii: afectiuni degenerative, tulburari circulatorii, sindrom simpatic, combaterea algiilor, tulburari trofice, artroze, tratament post chirurgical, pareze, paralizii flasce.
  3. Curent interferential : este o procedura de fizioterapie care creaza excitatii electrice localizate in interiorul unei regiuni din corp,prin interferenta care rezulta din incrucisarea a doi curenti sinusoidali de medie frecventa;electrozii sunt in numar de 4 si sunt aplicati in jurul zonei dureroase,niciodata pe zona dureroasa;efecte: excitomotor pe musculatura striata,decontracturant, vasculotrofic, hipermiant si resorbtiv, analgetic, excitomotor pe musculatura neteda; indicatii: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni vasculare periferice, afectiuni ginecologice, afectiuni ale organelor interne
  4. Curentul galvanic :forma de curent continuu care circula dinspre polul negativ catre polul pozitiv;efecte: analgezic, de stimulare/excitare, sedativ, hipermiant-vasodilatator-biotrofic, efecte de reglare nespecifica neuro-vegetativa;indicatii: boli reumatismale, afectiuni ale aparatului locomotor, patologia posttraumatica insotita de edeme locale, hematoame, algoneurodistrofii, pattologia sistemului nervos, sindrom de neuron motor periferic.
  5. TENS : stimuli electrici utilizati in perimetrul acestui gen fizioterapie se aseamana prin forma lor de stimuli biologici naturali elaborati de celula nervoasa; este o tehnica eficienta atat in reducerea sau suprimarea unor dureri curente cat si in tipuri de dureri articulare,craniene,post operatorii,nevralgii;reprezinta o forma de electrostimulare periferica ,trunchiurile nervoase sunt stimulate cu electrozi asezati la nivelul traseelor nervilor;senzatie de furnicatura placuta data de stimulii electrici scade senzatia dureroasa si creste pragul durerii;este o metoda netraumatizanta de combatere a starilor dureroase acute si cronice utilizand curenti de joasa frecventa;reumatismul cronic degenerativ,strai dureroase posttraumatice,durerile fantoma dupa amputatia membrelor,dureri postanestezie,sindromul algic din carcinoame,sindroame dureroase acute si cronice postoperatorii.
  6. Curenti exponentiali: succesiuni continue, trenuri de impulsuri; excitarea selectiva a fibrelor nervoase si musculare dupa poliomielita si leziuni nervoase; tratamentul musculaturii netede in cazul constipatiei cronice, in atonia postoperatorie a vezicii si in inertia uterina; tratarea selectiva a paraliziilor  muschilor total denervati, blocarea si tratarea atrofiilor ,slabiciunii musculare pt gimnastica respiratorie; tratamentul paraliziilor spastice in pareze cerebrale postnatale; leziuni traumatice ale sistemului cerebral si medular;pareze spastice in scleroza multipla.

Terapie laser

Terapia cu laser – tehnica medicala care foloseste laser de medie putere pentru a stimula sau inhiba anumite functii celulare. Terapia cu laser are multiple aplicatii in fizioterapie, de la terapia durerii pana la biostimularea celulara.

Efecte constate:

  • efect antiinflamator
  • diminuarea durerilor
  • intarirea sistemului imunitar prin biostimulare nespecifica
  • cresterea sintezei proteice
  • reducerea edemelor
  • stimularea neovascularizatiei si vindecarea plagilor
  • activarea sistemului neuroendocrin
  • cresterea ATP si a fosforilarii

Indicatii:  traumatisme recente ,boli reumatice ,tulburari trofice (ulcere, arsuri, cicatrici cheloide, cicatrici recente), epicondilite, bursite, celulita, eczeme, artrita, dureri de cap, dureri ale coloanei vertebrale, dureri ale discurilor intervertebrale, sindromul de tunel carpian, fibromialgia, dureri articulare, dureri musculare, nevralgia,neuropatia, fasceita plantara, durere postoperatorie, tendinita, accidentari

Contraindicaţii: neoplazii, fotosensibilitate, boli fibrozante avansate, iradierea directa a glandelor endocrine, sarcina, ochii, medicamentele fotosensibilizante si imunosupresoare, epilepsia, pielea tatuata, hemoragia

Terapia cu ultrasunete

Fizioterapia prin tratament cu ultrasunete reprezinta solutia ideala pentru obtinerea unui efect analgezic, miorelaxant, metabolic, hiperemiant, rezorbtiv sau fibrinolitic.

In cazul fracturilor, terapia cu ultrasunete accelereaza procesul de consolidare a fracturilor, iar in cazul tesuturilor moi reduc inflamatia si imbunatatesc circulatia sanguina.

Tratamentul cu ultrasunete este recomandat in afectiuni precum: reumatism cronic, reumatism cronic degenerativ, cicatrici cheloide, nefrita etc. Pe parcursul desfasurarii terapiei, energia ultrasunetului se absoarbe mai ales in tesuturile cu colagen crescut (ligamente, tendoane, tesut cicatriceal). Totodata, terapia cu ultrasunete este utilizata in scop de evaluare si analiza, in ecografie si pentru examenul Doppler.

Fizioterapia prin tratament cu ultrasunete este contraindicata aplicarea ultrasunetelor in cazul in care pacientul prezinta modificari tegumentare, stari febrile, stare de sanatate general alterata, tumori in stadii evolutive, tulburari de coagulare a sangelui.

Diatermia / Terapia Tecar

Diatermia / Terapia Tecar

Diatermia își are etimologia în grecescul dia – thermos = prin căldură. TECAR este, de fapt, acronimul pentru Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv. Prin această terapie, corpul folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare.

În plan evolutiv, această tehnologie revoluționară își are originea în secolul al XIX-lea, când fizicianul scoțian J.K. Maxwell a demonstrat teoria undelor electromagnetice. Contribuția la ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de terapie TECAR și-au adus-o și alți savanți (Heinrich Hertz, Nikola Tesla, Doc. Arsene d’Arsanoval), eforturile lor științifice fiind încununate în 1906, prin crearea primului dispozitiv de diatermie

Terapia TECAR a fost folosită cu succes din 1970, în tratarea a numeroase patologii precum: artroză, epicondilită, bursită, contracturi musculare, tendinită, sciatică, spondiloză, coxartroză, sindrom de canal carpian, gonartroză, fasciită plantară. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate numeroase tipuri de aparate pentru terapie TECAR.

Bai galvanice

Bai galvanice: reprezinta cea mai simpla terapie bazata pe curent electric dar si cea mai veche. Este un procedeu care are agent terapeutic curentul electric continuu, cu o tensiune de 50-60 volti dar de intensitate slaba. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundati in cuve pline cu apa.

Pacientul introduce  membrele superioare sau inferioare sau toate cele 4 membre in cuve in jur de 1-20 minute. Datorita efectului local activator al circulatiei sanguine, al stimularii secretiei cutanate de histamina cu efect vasodilatator  dar si al efectului antialgic baile galvanice au o vasta intrebuintare.

Utilizarea curentului galvanic in medicina de recuperare se poate face sub forma de galvanizare simpla (cu electrozi), bai galvanice (bai hidroelectrolitice) sau ionogalvanizare (introducerea unor substante medicamentoase cu ajutorul curentului electric). Baile galvanice sunt utizilizate in aplicatii patru, tri-bi- sau unicelulare, contribuie la tratarea unor regiuni mai intinse, beneficiind de coroborarea actiunii curentului continuu cu efectul termic al apei.

Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple: afectiuni ale sistemului nervos,afectiuni ale aparatului locomotor,afectiuni ale aparatului cardiovascular, afectiuni dermatologice

Este contraindicata aceasta procedura persoanelor care prezinta leziuni cutanate:rani deschise,eczeme,ulcer varicos,dermatita.

Tratamentul se face numai sub recomandare medicala,deoarece pot aparea efecte edverse:hipotensiune, lesin, precum si leziuni cutanate.

Terapia MDF

Terapia MDF – campuri magnetice de joasa frecvenţa (50-100 Hz)

  • efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupra schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului vegetativ; efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica
  • sub actiunea campului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparatie in cicatrizarea plagilor, calusarea fracturilor, vindecarea necrozelor si ranilor
  • poate fi in regim continuu sau intrerupt (ritmic sau aritmic)

Indicaţii: 

  • in regim continuu = sedativ → nevroze anxioase, stari algice, hiperexcitabilitate, tulburari neuro-vegetative, spasticitate, algoneurodistrofie
  • in regim intrerupt = excitant → nevroze depresive, hipoTA, indicatii in afectiuni articulare, afectiuni cardiovasculare (Boala Raynaud, HTA) afectiuni digestive

Contraindicatii: purtatorii de pacemaker cardiac, bolnavii cu boli de sange grave, stari hemoragice, boli infectioase active, stari febrile, tumori maligne, insuficienta hepatica decompensata, insuficienta renala decompensata, sindroame endocrine grave decompensate sau avansate cu complicatii, tuberculoza activa, psihoze decompensate, sarcina.

Impachetari cu parafina

Impachetari cu parafina – proceduri de termoterapie locala atat superficiala cat si profunda; este non-invaziva; consta in aplicarea de comprese calde cu parafina pe diverse zone ale corpului.

Printre efectele impachetarilor cu parafina amintim:

  • creşterea elasticitaţii: la o temperature intre 40 şi 45 grade Celsius, extensibilitatea colagenului din tendoane, ligamente, capsule articulare creşte, permiţand exerciţiile de intindere necesare reducerii anumitor retracţii
  • producerea vasodilataţiei capilare, asigurand o mai buna circulaţie a sangelui in regiunea unde este aplicata, activand metabolismul local şi grabind procesul de recuperare medicala;
  • efect conductiv din aproape in aproape duce la incalzirea directa profunda a tesuturilor musculo-articulare
  • efect termo-circulator puternic
  • scade tonusul simpatic
  • efect termic constant si uniform, prelungit 2-3ore
  • efect decontracturant: contructarile musculare sunt combatute, indiferent daca au la origine afecţiuni neuro-scheletice sau neurologice, prin ameliorarea funcţionarii receptorilor din muşchii responsabili cu reglarea tonusului muscular;
  • efect antialgic: durerea este diminuata datorita reducerii contracturilor, datorita ameliorarii circulaţiei sanguine, dar şi prin acţiunea directa asupra mecanismelor de control ale durerii, prin creşterea pragului de percepţie a ei, prin inhibarea transmisiei şi prin stimularea secretiei de endorfine.

Indicatii: decontracturant pe musculatura striata,asuplizant pe tesutul conjunctiv in PR, fibrozite, artroze, spondiloze

Contraindicatii: rani deschise, arsuri, inflamatii acute, tulburari de circulatie periferica si sensibilitatea pielii, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiorespiratorie, sarcina.

Kinesio taping

Kinesio taping. De peste 25 de ani, KINESIO TAPING revoluţionează performanţa sportivă, managementul durerii şi kinetoterapia în Japonia, China şi SUA. Însă a devenit faimoasă abia în 2008 la Olimpiada de la Beijing, când milioane de oameni din toată lumea au aflat ce sunt acele benzi multicolore lipite pe umerii voleibalistelor din China sau de pe picioarele atleţilor americani.

KINESIO TAPING este o tehnică de bandajare care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului. Stimulând diverşi receptori din sistemul somato - senzorial, banda Kinesio atenuează durerea şi facilitează drenajul limfatic. Efectul de ridicare a pielii crează spaţii mai mari între ţesuturi, permiţând astfel un aport ridicat de oxigen şi o reducere a inflamaţiei în zona respectivă.

Banda kinesiologică trebuie aplicată numai după o evaluare fizică detaliată, făcută obligatoriu de un specialist. Rezultatele evaluării indică mărimea, poziţia şi strânsoarea benzii kinesiologice, care poate fi aplicată în sute de feluri ca să influenţeaze sistemul neuromuscular, să atenueze durerea şi să reducă inflamaţia, să crească performanţa sportivă, să prevină accidentările, să grăbească vindecarea.

Benzile kinesiologice sunt aplicate în diferite condiţii, iar în urma evaluărilor, fizioterapeutul va decide care este modalitatea de aplicare cea mai eficientă, specifică afecţiunii pe care o are pacientul.

Masaj

Departamentul de Recuperare Medicala

Dr. Cristina Andronache

Medic primar medicina fizica si reabilitare
octavian olariu kinetoterapeut

Octavian Olariu

Kinetoterapeut


Brasoveanu Eduard

Fiziokinetoterapeut


Gherman Andrada Nicoleta, fiziokinetoterapeut/maseur

Gherman Andrada Nicoleta

Fiziokinetoterapeut/Maseur
claudiu ciobanu fiziokinetoterapeut

Claudiu Ciobanu

Fiziokinetoterapeut
Salagean Horiana

Salagean Horiana

Fiziokinetoterapeut
larisa popa fiziokinetoterapeut

Larisa Popa

Fiziokinetoterapeut
Corut Valentina - fiziokinetoterapeut

Corut Valentina

Fiziokinetoterapeut

Anamaria Bodnar

Fiziokinetoterapeut

Metiu Bianca

Fiziokinetoterapeut

Terapie inovatoare de tratament al durerii

Sistemul Superinductiv (SIS – Super Inductive System). Această tehnologie se bazează pe intensitatea înaltă a câmpului electromagnetic, ce are efecte pozitive asupra țesutului uman. Printre aceste efecte terapeutice se numără ameliorarea durerii, vindecarea fracturilor, miorelaxarea, miostimularea și mobilizarea articulațiilor.

  • Mobilizare articulara
  • Vindecarea fracturilor
  • Fortificare musculara
  • Tratamentul deficiențelor motorii de origine centrală, în care apar fenomenele de spasticitate
Solicitati o programare

Reducerea durerii

Terapia cu Super Inductive System BTL-6000 Super Inductive System Elite utilizează un câmp magnetic intens care poate ajuta la reducerea durerii în diferite afecțiuni, cum ar fi durerile articulare, durerile musculare și durerile de spate.

Promovarea vindecării

Câmpul magnetic generat de acest sistem poate stimula circulația sângelui și fluxul de oxigen către zonele afectate, ceea ce poate accelera procesul de vindecare și regenerare a țesuturilor.

Relaxarea musculară

Terapia cu Super Inductive System BTL-6000 Super Inductive System Elite poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și rigizi, reducând astfel spasmele musculare și îmbunătățind flexibilitatea și mobilitatea.

Îmbunătățirea funcției articulare

Această terapie poate ajuta la reducerea inflamației și umflăturilor din jurul articulațiilor, contribuind la îmbunătățirea funcției articulare și a mobilității.

Stimularea sistemului imunitar

Terapia cu Super Inductive System BTL-6000 Super Inductive System Elite poate stimula sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor și inflamațiilor.

Promovarea relaxării și a stării de bine generală

Pacienții beneficiază de o senzație de relaxare și calm în timpul terapiei, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stării lor de bine generală.

Terapia cu Super Inductive System ofera un tratament foarte eficient pentru o gama larga de afectiuni. O solutie universala într-un singur dispozitiv!

 

SIS utilizează tehnologia inductivă pentru a trata diferite afecțiuni precum dureri musculare și articulare, inflamații, afecțiuni ale sistemului nervos, tulburări circulatorii și multe altele. Dispozitivul emite câmpuri magnetice pulsate, care stimulează procesele regenerative ale organismului și accelerează vindecarea.

Avantajele terapiei cu SIS includ eficiență crescută, rezultate rapide și durabile, fără efecte secundare semnificative. De asemenea, tratamentul poate fi adaptat nevoilor individuale ale pacientului, deoarece dispozitivul are multiple setări și programe.

 

Programe de recuperare medicala  pentru o gama larga de afectiuni

Programele de recuperare medicala pot fi aplicate pentru o gama larga de afectiuni: ale aparatului locomotor, afectiuni neurologice, cardiovasculare, reumatismale, afectiuni oncologice, recuperare pulmonara, pentru copii si adolescenti, pentru sportivi, osteoporoza, avand ca scop combaterea durerii, relaxarea musculara, imbunatatirea mobilitatii articulare, a circulatiei, a troficitatii tesuturilor si a metabolismului celular.

Clinica Physiomedica dispune de aparatura de ultima generatie in tratamentele de recuperare. Recuperarea medicala si mentinerea sanatatii pot fi realizate cu succes in cadrul centrului prin programe specifice destinate diferitelor categorii de pacienti: copii, varstnici, adulti cu dizabilitati dar si persoane sanatoase.

Echipa de medici si asistenti este dedicata imbunatatirii starii de sanatate a pacientilor care beneficiaza de serviciile centrului medical, oferind tratamente pentru o gama larga de afectiuni, cu ajutorul procedurilor de kinetoterapie, masaj, fizioterapie. Medicii specialisti vor personaliza planul de recuperare, reechilibrare functionala a organismului si relaxare pentru fiecare pacient in functie de afectiunea acestuia.

Rolul medicului specialist este de a identifica si a ameliora disfunctionalitatile legate de activitatea cotidiana si profesionala a pacientilor, de la disfunctii pana la handicap.

Consultatie medicala de specialitate, control si urmarire in ambulator – in urma discutiei cu pacientul si a examinarii clinice, medicul specialist in reabilitare medicala va va recomanda un program complex de recuperare personalizat.

Kinetoterapie Cluj - Clinica Physiomedica, Calea Floresti 2b.

Întrebări frecvente

Cui se adresează serviciile de Recuperare, Medicină Fizică, Balneologie și Kinetoterapie?

Aceste servicii sunt benefice pentru o gamă largă de persoane, de la copii la vârstnici, atât pentru cei cu un stil de viață sedentar, cât și pentru cei activi. Ele sunt indicate în recuperarea post-traumatică, afecțiuni cronice, și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Sunt aceste terapii potrivite și pentru copii?

Da, multe dintre aceste terapii sunt adaptate și pentru copii. Ele pot ajuta în cazuri de dezvoltare motorie întârziată, probleme posturale, sau recuperare după accidentări sportive.

Cum pot beneficia persoanele sedentare de aceste servicii?

Persoanele sedentare pot preveni problemele musculo-scheletice, îmbunătăți postura și tonusul muscular, și crește mobilitatea generală prin programe personalizate de kinetoterapie și recuperare.

Ce beneficii au persoanele active sau sportivii?

Sportivii și persoanele active pot beneficia de recuperare rapidă după accidentări, îmbunătățirea performanțelor prin tehnici specifice, și prevenirea leziunilor prin programe adaptate.

Cum pot preveni anumite boli prin aceste terapii?

Prin exerciții regulate de kinetoterapie și tratamente de medicină fizică, puteți preveni afecțiuni precum artrita, osteoporoza, sau problemele de coloană vertebrală. Aceste terapii întăresc sistemul musculo-scheletic și îmbunătățesc circulația.

Cum ajută aceste terapii în combaterea stresului?

Terapiile de recuperare și balneologie includ tehnici de relaxare, masaj terapeutic și hidroterapie, care reduc tensiunea musculară, îmbunătățesc calitatea somnului și diminuează efectele negative ale stresului asupra corpului.

Ce boli pot fi ameliorate sau vindecate prin aceste servicii?

Aceste terapii pot ameliora sau chiar vindeca o varietate de afecțiuni, inclusiv dureri de spate, hernie de disc, artroză, reumatism, fibromialgie, probleme de echilibru și coordonare, și multe altele.

Cât durează de obicei un program de recuperare?

Durata variază în funcție de afecțiune și de obiectivele individuale. Unele programe pot dura câteva săptămâni, în timp ce altele pot necesita luni de terapie. Specialiștii noștri vor elabora un plan personalizat bazat pe nevoile dumneavoastră specifice.

Este dureroasă terapia de recuperare?

Deși unele tehnici pot provoca un disconfort temporar, terapia nu ar trebui să fie dureroasă. Scopul nostru este să vă ajutăm să vă recuperați într-un mod confortabil și eficient. Comunicarea constantă cu terapeutul vă va ajuta să ajustați intensitatea tratamentului.

Cum mă pot pregăti pentru prima ședință de terapie?

Pentru prima ședință, veniți îmbrăcat în haine comode care permit mișcarea liberă. Aduceți orice documentație medicală relevantă și fiți pregătit să discutați istoricul medical și obiectivele dumneavoastră de recuperare.

Ce tehnici și echipamente folosiți în terapia de recuperare?

Utilizăm o gamă variată de tehnici și echipamente moderne, inclusiv terapie manuală, electroterapie, ultrasunete, laserterapie, și dispozitive de antrenament specializate. Alegerea acestora depinde de nevoile specifice ale fiecărui pacient.

Cum pot menține beneficiile terapiei pe termen lung?

Pentru a menține beneficiile pe termen lung, vă vom învăța exerciții și tehnici pe care le puteți practica acasă. De asemenea, vă vom oferi sfaturi privind modificări ale stilului de viață și vom stabili un plan de follow-up pentru a monitoriza progresul dumneavoastră.

 

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram