Stomatologie copii si adulti

servicii stomatologice de preventie si tratamente stomatologice de ultima generatie oferite de Clinica Physiomedica!
Zambetele sanatoase incep inca din frageda pruncie!

Medicul stomatolog pentru copii si adulti, Alexandra Maxim, asigură cea mai mare doza de zâmbet din Cluj-Napoca!

#stomatologie copii cluj

Solicita o Programare Rapida

Misiunea Stomatologiei la copii si adulti

Cabinetul stomatologic din cartierul Manastur, aflat in cadrul Clinicii Physiomedica, este dedicat atat adultilor, dar mai ales copiilor si adolescentilor!

Usile prietenoase ale cabinetului nostru stomatologic sunt deschise pentru copii si parinti, dar si pentru grupurile de la gradinite si scoli primare! Impreuna putem contribui sanatatea si zambetele copiilor nostri.

Stomatologia are in primul rand misiunea de a preintampina cauzele care pot conduce la deteriorarea danturii si la aparitia afectiunilor dentare. Asadar, este esential ca masurile de preventie sa fie adoptate inca din copilaria timpurie.

Intelegand importanta unei dentitii sanatoase pe tot parcursul vietii, ne concentram eforturile, profesionalismul si expertiza pentru a preveni afectiunile dentare la copii si adolescenti, dar si pentru a trata problemele dentare ale adultilor.

Vizita la stomatolog poate fi perceputa ca fiind o experienta terifianta atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii.

Experienta la dentist este deseori asociata cu durerea atroce si frica de a intra in contact cu instrumentele infioratoare ale medicului stomatolog.

Din cauza fricii de durere, multi dintre noi amanam vizitele la stomatolog si, astfel, ajungem sa ne confruntam cu multiple afectiuni dentare care netratate pot conduce la aparitia bolilor si la alte organe, nu doar la nivelul danturii.

Pentru a veni in ajutorul parintilor si copiilor din Cluj si pentru a oferi acestora servicii stomatologice de inalta calitate, Clinica Physiomedia si-a dezvoltat propria arie de stomatologie pediatrica.

Rolul pedodontiei in stomatologia pentru copii


Sanatatea danturii incepe inca din primele luni ale vietii, iar intaia vizita la medicul stomatolog trebuie sa aiba loc imediat ce apar primii dinti ai copilului si, ulterior, vizitele la dentist sa devina o rutina periodica si normala din viata celui mic.

Vizitele periodice si adecvate la o clinica dentara pentru copii determina micutul sa perceapa stomatologia ca o pe o experienta normala, deloc infricosatoare si traumatizanta.

Controalele de rutina la o clinica stomatologica pentru copii ajuta micutul sa aiba si sa se bucure de dintisori sanatosi si frumosi, pozitionati corect si armonios.

Medicul stomatolog pentru copii și adulți, Alexandra Maxim, asigură cea mai mare doză de zâmbet din Cluj!

Stomatologia dedicata copiilor necesita o abordare specifica, delicata, umana si empatica. Pentru mine este foarte important sa castig increderea copilului si sa ii demonstrez ca vizita la medicul pedodont nu este o experienta infricosatoare, de aceea procedurile stomatologice pediatrice realizate de noi sunt efectuate cu rabdare, intr-o maniera prietenoasa, sigura si calda.

 

Sunt medic pedodont de peste 9 ani, stomatologia este vocatia mea, insa mai presus de orice sunt mama, asa ca tratez micii pacienti asa cum mi-as trata proprii copii. In plus, ma asigur ca parintii inteleg importanta adoptarii masurilor corecte de igiena si ingrijire orala, astfel incat acestia sa continue acasa impreuna cu copiii lor toate acele actiuni care mentin o dantura sanatosa pe tot parcursul vietii.

 

Un stil de viata corespunzator si o igiena orala adecvata conduc la un zambet sanatos si frumos pe termen lung, doctor Alexandra Maxim, pedodont, medic stomatolog si specialist in protetica dentara.

7 motive de a avea un medic pedodont dedicat, profesionist si empatic pentru copilul tau

1. Medicul pedodont iti va trata copilul cu caldura, eliminand din mintea micutului frica de interventii stomatologice;
2. Datorita expertizei si experientei doctorului pedodont, procedurile stomatologice sunt stabilite pe specificul fiecarui copil, in functie de varsta si nevoile micului pacient;
3. Asiguram programari rapide la acest cabinet stomatologic pentru copii si adulti deoarece sanatatea dentara reprezinta prioritatea noastra;
4. Clinica noastra are un design modern si prietenos, astfel incat copiii sa nu perceapa vizita la stomatolog cu teama si reticenta;
5. Serviciile de pedodontie contribuie la dezvoltarea unei danturi sanatoase si frumoase a copilului;

6. Tehnicile de stomatologie pentru copii realizate la Clinica Physiomedica presupun un protocol sigur si eficient;

7. Cu aparaturile si dotarile performante ale clinicii Physiomedica pot fi diagnoticate, prevenite si/sau tratate o serie variata de afectiuni dentare;

alexandra maxim stomatolog cluj

Intrebari frecvente despre stomatologia pediatrica

1. Ce este pedodontia sau, altfel spus, stomatologia pediatrica?

Pedodontia este ramura stomatologiei dedicata copiilor, preadolescentilor si adolescentilor. Medicul pedodont ingrijeste si trateaza dintii de lapte si dintii definitivi tineri ai micilor pacienti. Un doctor pedodont este pregatit profesional in mod special pentru a ingriji sanatatea orala a copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 12 ani.

2. Cat de important este sa apelezi la un doctor pedodont empatic?

Este esential ca medicul dentist pentru copii sa fie o persoana calda si empatica astfel incat acesta NU doar sa-l trateze din punct de vedere stomatologic, dar si sa-l educe in acest sens. Pentru Clinica Physiomedica, componenta psihologica este extrem de importanta, de aceea ne-am pregatit riguros pentru a lucra cu copiii.
Scopul fiecarui medic stomatolog este acela de a-si determina pacientii sa vina la el cu bucurie si incredere, nicidecum cu frica si teroare. In cazul copiilor, tratamentele si controalele stomatologice trebuie efectuate delicat si cu rabdare, altfel exista riscul ca acel copil sa devina terifiat de ideea vizitei la stomatolog, iar la maturitate va evita pe cat posibil vizitele la dentist, punandu-si in pericol integritatea dentara, dar si starea generala de sanatate.
Asadar, misiunea pedodontului este aceea de a preveni si trata afectiunile stomatologice, dar si de a contribui la dezvoltarea unor viitori adulti sanatosi, zambitori si increzatori.

3. Stomatologia pentru copii este diferita de cea pentru adulti?

Stomatologia pentru copiii este diferita de cea pentru adulti deoarece necesita o abordare speciala, dedicata exclusiv copiilor si adolescentilor. Dantura copiilor este diferita de cea a adultilor, iar interventiile sunt realizate intr-o maniera mult mai complexa si sunt adaptate in functie de varsta, de starea generala de sanatate acestuia, dar si de leziunile si/sau complicatiile stomatologice de care sufera copilul. In plus, pentru anumite interventii stomatologice, materialele si abordarile sunt diferite pentru copii fata de cele pentru adulti.

4. De ce este important sa vii cu copilul la stomatolog?

In stomatologie este mai indicat sa previi decat sa tratezi. Pe cat de puternica este dantura, pe atat este de dificil de tratat atunci cand afectiunile stomatologice sunt foarte avansate, dand nastere la multiple complicatii.
Este foarte important sa vii periodic cu copilul la dentist deoarece doar astfel ii vei asigura copilului tau o dantura sanatoasa si frumoasa pentru tot restul vietii. In caz contrar, copilul risca sa aiba o dantura inestetica si/sau se poate confrunta cu diverse afectiuni sau probleme stomatologice. In plus, preventia este mai putin costisitoare decat tratarea.
Stomatologia pediatrica nu doar ca previne si trateaza anumite afectiuni stomatologice, dar si educa copilul, pregatindu-l pentru o viata de adult in care a avea o dantura frumoasa si sanatoasa inseamna ceva normal.
Un copil obisnuit sa vina la dentist inca din frageda pruncie va invata sa isi igienizeze si sa isi ingrijeasca corect dantura si va intelege importanta de a avea o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. In plus, frica de dentist va fi complet eliminata.
Pentru o dantura frumoasa si sanatoasa pe termen lung, vizitele periodice la stomatolog trebuie sa intre in rutina fiecaruia dintre noi.

5. Cand mergem cu copilul la dentist?

Prima vizita cu copilul la dentist trebuie sa aiba loc imediat ce apar primii dinti ai micutului. Astfel, la evaluarea dintisorilor copilului de 6 luni – 1 an, un dentist pentru copii profesionist va putea identifica orice leziuni dentare aflate in faza incipienta, va putea trata eventualele carii de biberon sau cariile cauzate de o igiena orala precara si va recomanda parintilor cele mai eficiente metode de prevenire a cariilor la copilasi.
In plus, daca prima vizita la dentist are loc la 6 luni – 1 an, copilul se familiarizeaza cu doctorul pedodont si cu atmosfera dintr-un cabinet stomatologic.

6. Care sunt cele mai frecvente afectiuni dentare la copii?

Vizitele la stomatolog inca din copilaria timpurie ajuta la prevenirea urmatoarelor afectiuni:
- demineralizarea smaltului dentar;
- cariile dentare pe dintii de lapte sau pe dintii permanenti tineri;
- abcesul dentar si/sau abcesul gingival;
- pierderea timpurie a dintilor de lapte sau, din contra, pierderea tarzie a dintilor de lapte;
- malocluziile dentare: dinti strambi sau inghesuiti, muscatura inversa si ocluzia verticala, etc.
Prin vizitarea periodica a medicului stomatiolog, toate aceste afectiuni pot fi prevenite sau tratate in faza incipienta, astfel incat copilul sa aiba dintii sanatosi, dar si perfect drepti si pozitionati corect.
Netratate corespunzator, aceste afectiuni pot conduce la o serie de complicatii nu doar la nivel dentar si mandibular (modificand structura si pozitia mandibulei), ci si la nivelul altor organe din corp.

7. Ce afectiuni / complicatii pot interveni daca nu prevenim si nu tratam la timp afectiunile dentare ale copiilor?

Daca nu prevenim si nu tratam afectiunile dentare ale copiilor, dar si pe cele ale adultilor, ne putem pierde dintii prematur, la varste foarte tinere (chiar si la 20-25 de ani).
De exemplu, agravarea cariilor pot conduce la infectii la nivel dentar si/sau manibular, iar aceste infectii se pot transmite prin sange in corp, la nivelul gatului, capului sau chiar spre alte organe. Infectiile netratate pot afecta grav sanatatea pacientului, scad imunitatea si pot influenta in mod negativ alti markeri biologici cum ar fi valorile VSH si/sau ASLO.
O dantura neingrijita corespunzator si netratata la timp poate sa conduca la parodontoza, boli de inima, afectiuni de stomac, dureri de cap si altele.

8. Ce dauneaza cel mai mult sanatatii dentare a copilului?

De regula, dintii copiilor se deterioreaza atunci cand igiena orala nu este realizata adecvat si/sau corect, iar bacteriile din gura copilului intra in contact cu alimentele care contin din belsug zahar sau sunt fermentabile. De asemenea, acidul lactic deterioreaza smaltul dintilor si conduce la aparitia cariilor.
La deteriorarea dintilor pot contribui, de asemenea, alte afectiuni pe care copilul le are, iar pentru astfel de cazuri sunt necesare o serie de investigatii in urma carora se va stabili abordarea adecvata si tratamentul corect pentru sanatatea dentara a copilului.
In acest sens, vizitele periodice la medicul pedodont pot preveni deteriorarea danturii copilului si pot conduce la o crestere sanatoasa si armonioasa a dintilor.
Uneori factorii de risc pot fi preveniti cu o igiena orala corespunzatoare, altori sunt necesare si alte actiuni preventive, cum ar fi de exemplu ghidarea cresterii osoase.

9. Ce presupune o igiena orala adecvata pentru copii?

9. Ce presupune o igiena orala adecvata pentru copii?
In cazul bebelusilor este indicat sa le curatam cavitatea bucala cu un tifon umed dupa fiecare masa, inca dinaintea aparitiei dintisorilor.
In cazul copiilor cu dinti de lapte si dinti definitivi tineri, este necesar periajul dintilor corect, cu o periuta buna si o pasta de dinti adecvata, in urmatoarele momente ale zilei:
- Obligatoriu in fiecare dimineata, INAINTE de micul dejun;
- Daca este posibil, dupa masa de pranz;
- Obligatoriu in fiecare seara, DUPA cina;
Spalatul dintilor periodic si corect, utilizarea unei ate dentare si controalele stomatologice periodice vor mentine sanatatea dentara a copilului.
Grupul adorabil de copii de la Grădinița Millenium a fost cu noi pentru a învăța despre importanța și regulile de igienă orală.

Cu zâmbete largi și entuziasm debordant, copiii au fost conduși de doamna doctor Alexandra Maxim într-o călătorie interesantă și educativă prin lumea sănătății dentare. 🩺✨

Prin activități distractive și interactive, ei au învățat cum să se spele corect pe dinți, de ce este important să mănâncă sănătos, și cum vizitele regulate la dentist contribuie la un zâmbet sănătos și strălucitor. 🍎🥦🥕

A fost o bucurie să vedem curiozitatea și dorința de învățare a copiilor și suntem mândri să contribuim la edificarea unei generații care să acorde prioritate sănătății orale.

Mulțumim Grădiniței Millenium pentru inițiativa acestei vizite și doamnei doctor Alexandra Maxim pentru dedicarea și pasiunea ei în educarea micuților. 🙏💙

Tarife stomatologie

Generale

  • Consultatie :150-250 RON
  • Consultatie pediatrica: formula dentara, fisa cu etapizare tratamente: 150 RON
  • Consultatie ocluzala disfuctie ATM: Consult clinic, analiza ocluziei, analiza musculaturii ATM: 200 RON

 

Preventie

 

  • Determinare placa si instructaj periaj : 150 RON
  • Periaj profesional / arcada: 75 RON
  • Air flow / arcada: 100 RON
  • Detartraj ultrasunete supra-gingival si periaj / arcada : 150 RON
  • Detartraj ultrasunete, periaj si air flow / arcada : 200 RON
  • Flourizare topica in cabinet: 180 RON
  • Flourizare acasa : 50 RON
  • Pachet igienizare : detartraj ultrasunete, periaj profesional si air flow : 350 RON

      

Terapia cariei simple

 

  • Obturatie cu material glass-ionomer Fuji, Ketac molar : 230 RON
  • Obturatie compozit pentru o fata dentara cu material Evetric, KerrHerculite, Beautiful Shohu, Optishade : 250 RON
  • Obturatie compozit pentru doua fete dentare : 300 RON
  • Obturatie compozit pentru trei fete dentar : 350 RON
  • Obturatie compozit pentru patru fete dentare : 400 RON
  • Obturatie compozit leziune colet : 250 RON
  • Pivot fibra de sticla : 250 RON
  • Reconstructie bont protetic : 250 RON
  • Reconstructie bont protetic cu pivot de fibra de sticla : 400 RON
  • Obturatie provizorie / Adhesor : 180 RON
  • Obturatie cu material Riva : 250 RON
  • Obturatie cu Equia Forte : 250 RON
  • Obturatie cu GC Fuji IX : 250 RON
  • Obturatie cu GC Miracle Mix : 200 RON
  • Obturatie cu Miracle Mix capsule : 250 RON

 

Endodontie

 

  • Pansament calmant : 180 RON
  • Pulpectomie vitala cu anestezie : 200 RON
  • Pulpectomie devitala : 200 RON
  • Tratament chemo-mecanic mono/pluriradiculari : 180 RON
  • Retratament chemo-mecanic monoradiculari : 300 RON
  • Retratament chemo-mecanic pluriradiculari : 400 RON
  • Obturatie canal : 300-500 RON
  • Tratamentul gangrenei pulpare cu hidroxid de calciu : 200 RON
  • Drenaj endodontic cu anestezie : 200 RON
  • Drenaj endodontic fara anestezie : 180 RON
  • Coafaj indirect: 250 RON
  • Coafaj direct: 350 RON
  • Inchidere compozit post-tratament endodontic: 150 RON

 

Estetica

 

  • Albire profesionala cu tratament la domiciliu : 600 RON
  • Amprente gutiera/arcada : 80 RON
  • Amprenta gutiera albire : 100 RON
  • Air flow /arcada : 150 RON
  • Amprenta /arcada : 100 RON
  • Inchidere spatiu ( treme, diasteme) / cosmetizari margini incizale, unghiuri/ material compozit : 300 RON

 

Protetica

 

  • Proteza acrilica partiala si totala 1500 RON
  • Reparatii proteze acrilice 300 RON
  • Captusire proteze 450 RON
  • Rebazare proteze 700 RON
  • Proteza Kemeny 500 RON
  • DCR 300 RON
  • Coroana metalica 250 RON
  • Coroana metalo-ceramica 650 RON
  • Coroana integral ceramica pe masa refractara 1000 RON
  • Coroana E-MAX PRESS 1000 RON
  • Coroana ceramica pe suport Zirconiu 1000 RON
  • Coroana zirconiu 1000 RON
  • Proteza scheletata – de la 3000 RON in functie de sistemele folosite

 

Pedodontie

 

  • Flourizare locala cu geluri : 200 RON
  • Sigilari ale santurilor si fosetelor cu materiale fotopolimerizabile, dinte temporar : 150-200 RON
  • Obturatie compozit dinte temporar : 150-200 RON
  • Sigilari ale santurilor si fosetelor cu materiale fotopolimerizabile, dinte definitiv: 250 RON
  • Obturatie compozit dinte definitiv : 250-300 RON
  • Obturatie dinte de lapte cu material compomer colorat Twinky Star : 200 RON
  • Obturatie dinte de lapte cu glass-ionomer Fuji/ Ketac molar: 200 RON
  • Coroana fizionomica dinte temporar : 300 RON
  • Pulpectomie dinte temporar : 150 RON
  • Obturatie canal dinte temporar : 150 RON
  • Drenaj endodontic dinte temporar : 150 RON
  • Slefuire selectiva dinte temporar / dinte : 100 RON
  • Eugenat coafaj dinte temporar : 150 RON
  • Mentinator de spatiu fix : 450 RON
  • Completare sigilare : 75 RON
  • Pachet Endo dinte temporar : 280 RON
  • Periaj coloratii: 160 RON
  • Obturatie dinte temporar 1 suprafata cu material compomer colorat Twinky star : 170 RON
  • Obturatie dinte temporar 1 suprafata cu material glass-ionomer Fuji/ Ketac molar : 160 RON
  • Drenaj endodontic dinte temporar fara medicatie : 150 RON
  • Obturatii dinte temporar cu Riva : 200 RON
  • Obturatii dinte temporar cu Equia Forte : 200 RON
  • Obturatie dinte temporar cu miracle mix : 250 RON
  • Extractii dinti temporari : 150-300 RON
  • Suprimare fire sutura pentru pacientii operati in alt serviciu : 150 RON
  • Incizii/drenaje abcese dentare : 250 RON
  • Terapie laser BTL : 150-300 RON
  • Tratament de urgenta -traumatism dentar : 200 RON
  • Extirpare polip pulpar gingival : 150 RON

#stomatologie cluj, #stomatologie copii cluj

         

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram