Ce este fizioterapia? 9 afecţiuni ce pot fi vindecate cu ajutorul fizioterapiei

Ce este fizioterapia? Fizioterapia a devenit o parte vitală a recuperării și reabilitării, iar fizioterapeuții profesioniști pot fi un ajutor neprețuit în viața pacienților lor. Fizioterapia are foarte multe beneficii pentru persoanele de toate vârstele. Ea poate fi utilizată pentru a trata o serie de probleme medicale și leziuni. După ce au suferit o leziune sau se confruntă cu o problemă medicală, mulți oameni își pierd mobilitatea sau nu pot funcționa așa au fost înainte.

Fizioterapia oferă beneficii persoanelor de toate vârstele care suferă de boli, afecțiuni medicale sau leziuni care le pot limita capacitatea de a se mișca și de a funcționa corect. Un program personalizat de fizioterapie ajută o persoană să se întoarcă la nivelul său anterior de funcționare și mobilitate.

În plus, fizioterapia poate ajuta oamenii să gestioneze afecțiuni cronice, precum și bolile grave cum ar fi cancerul pulmonar și bolile de inimă. Printr-un program de fizioterapie personalizat, bine executat, calitatea vieții pacientului poate fi îmbunătățită foarte mult. Pentru a ajuta la explicarea avantajelor pe care le poate aduce fizioterapia în viața noastră, acest articol va stabili beneficiile uimitoare ale fizioterapiei.

Articol recomandat: Ce este terapia cu laser? Rolul terapiei cu laser în recuperarea medicală

Iată doar câteva dintre beneficiile fizioterapiei:

1. Ameliorează durerea pacienților

Primul beneficiu al fizioterapiei este capacitatea de ameliorare a durerii pentru pacienți. Fizioterapia folosește diverse exerciții și diferite tehnici de terapie pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și pentru a reduce durerea. Unele dintre exercițiile și tratamentele care sunt utilizate în fizioterapie includ testarea cu ultrasunete, înregistrarea fizio și utilizarea curenților electrici pentru a stimula sănătatea mușchilor și articulațiilor.

Fizioterapia ajută la ameliorarea sau eliminarea durerii și poate preveni reapariția acesteia.

2. Ajută pacienții să evite sau să se pregătească și să se recupereze după operație

O mulțime de intervenții chirurgicale sunt realizate pentru a rezolva o problemă care cauzează pacientului durere cronică. Profesioniștii în fizioterapie ne spun că rezultatele de ameliorare a durerii pot ajuta pacienții să scape de această stare de discomfort sau cel puțin să o diminueze până la punctul în care o persoană poate trăi cu durerea și nu va avea nevoie de intervenții chirurgicale intruzive.

Acest lucru te poate salva de la o mulțime de timp petrecut pe la medici în cautarea leacului perfect precum și  de  multe greutăți. De multe ori sedințele de fizioterapie au rezultate mai bune decât intervențiile chirurgicale, care poate produce rezultate inconsistente.

Chirurgia este adesea foarte scumpă, astfel se evită necesitatea de a avea intervenții costisitoare.În plus, mulți pacienți  folosesc, de asemenea, fizioterapie pentru a-i ajuta să se pregătească pentru operație. Fizioterapia ajută pacienții să intre în operația  în cea mai bună condiție posibilă, ceea ce le va oferi cea mai bună șansă de a avea o procedură de succes.

Sfatul kinetoretapeuților este să evitați intervenția chirurgicală, decât dacă starea dumneavostră impune acest lucru. Dacă terapia fizică elimină durerea sau dacă vindecă o leziune, atunci intervenția chirurgicală poate fi evitată. Intervenția chirurgicală este recomandată de medici și în general se recomandă o perioadă de fizioterapie preoperatorie. Dacă cineva intră într-o intervenție chirurgicală într-o formă mai bună și timpul de recuperare post operatoriu va fi mult diminuat.

3.Probleme de mobilitate? Uită de ele..!

Există mulți oameni de toate vârstele care au probleme de mobilitate sau probleme de mers pe jos, iar fizioterapia poate ajuta foarte mult. Fizioterapia utilizeaza întinderi terapeutice și musculare și exerciții de întărire a articulațiilor pentru a îmbunătăți în mod semnificativ mobilitatea. Pe lângă aceste tehnici, fizioterapeuții se asigură că pacienții lor au aparatul de sprijin corect, ar fi cârjele sau un walker de mobilitate pentru a ajuta pacienții cu  probleme restrictive de mobilitate pentru a trăi o viață confortabilă și mai independentă.

 4. Ajută pacienții să se recupereze  chiar după un accident vascular cerebral

Pacienții care au suferit un accident vascular cerebral pierd adesea funcționalitatea și mobilitatea corpului. Fizioterapia ajută pacienții să-și recapete puterea și controlul pe care le-au pierdut ca urmare a accidentului vascular cerebral. Aflati mai multe despre accidentul vascular cerebral si fizioterapia. Efectele devastatoare ale unui accident vascular cerebral pot afecta grav calitatea vieții și, prin urmare, un fizioterapeut este foarte important pentru a ajuta oamenii să revină la rutina lor normală.

Fizioterapia poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului pacienților cu accident vascular cerebral și le poate permite să-și îndeplinească toate rutinele zilnice normale, ar fi utilizarea băii, îmbrăcarea și urcarea și coborîrea scărilor.

  5.Ajută sportivii în cazul în care aceștia au leziuni

Fizioterapeuții  care au pregătire specializată  subliniază in mod constant presiunea pe care diferite sporturi  o pun pe corp.Scopul este de a previni aceste leziuni. Este important ca sportivii să consolideze și să slăbească mușchii și articulațiile specifice care sunt cele mai importante în sportul lor. Multe echipe sportive profesioniste au fizioterapeuți care fac practic parte din echipa extinsă și au ca misiune grija față de jucătorii lor și fac tot posibilul pentru a preveni rănirea acestora.

 De asemenea, fizioterapeuții pot ajuta sportivii profesioniști să se recupereze după rănile dobândite in timpul jocului sau al antrenamentelor, cât mai repede posibil și să performeze la un nivel ridicat. O accidentare poate amenința grav oportunitățile de carieră ale unei persoane sportive și de aceea este atât de vital ca aceasta să primească fizioterapie de calitate atât pentru a preveni rănirea, cât și pentru a-i ajuta să se recupereze după orice răni pe care le pot dobândi în cadrul competițiilor sportive.

 6. Ajută oamenii să trăiască cu boli cronice

Fizioterapia este o modalitate foarte bună de a ajuta oamenii să facă față simptomelor bolilor cronice. De exemplu, fizioterapia poate ajuta persoanele cu diabet zaharat. Aceasta boală poate provoca oamenilor o mulțime de neplăceri si durere în părțile inferioare ale corpului.Fizioterapia are rolul de a ajuta să-i învețe să aibă grijă de picioarele lor pentru a preveni durerea și disconfortul.

Sănătatea femeilor si fiziokinetoterapia

7. Femeile au probleme specifice de sănătate cum ar fi sarcina și îngrijirea post-partum. Fizioterapeuții clinicii noastre oferă un management specializat al problemelor care sunt legate de sănătatea femeilor printr-o serie de proceduri specifice. În plus, kinetoterapia poate oferi tratament specializat pentru: cancer de sân, incontinență intestinală, fibromialgie, constipație, limfedem, dureri pelvine, sănătate pelvină masculină și incontinență urinară.

Fizioterapia în cazul bolilor pulmonare și cardiace

8. În timp ce pacienții finalizează reabilitarea cardiacă după un atac de cord sau o procedură, se poate primi terapie fizică dacă funcționarea corpului este afectată. Pentru problemele pulmonare, fizioterapia ajută la îmbunătățirea calității vieții prin exerciții de condiționare, întărire și respirație.

Fizioterapia si gestionarea problemelor legate de vârstă

9. Pe măsură ce vârsta unui individ crește, el poate dezvolta osteoporoză sau artrită sau poate avea nevoie de o înlocuire articulară. Fizioterapeuții sunt experții care își ajută pacienții să se recupereze după înlocuirea articulațiilor, gestionarea afecțiunilor osteoporotice și gestionarea afecțiunilor artritice.

Există multe beneficii excelente ale fizioterapiei și poate fi folosit pentru o serie de condiții și aplicații. Fizioterapia poate fi folosită ca un tratament preventiv excelent, pentru recuperarea postoperatorie sau a leziunilor și pentru a ajuta oamenii să trăiască cu boli cronice.

Dacă aveți oricare dintre condițiile prevăzute în acest articol, contactați echipa de fizioterapeuți din cadrul clinicii Physiomedica și vorbiți cu ei despre cum vă pot ajuta.

Fizioterapie Cluj, informatii si programari la numerele de telefon: 0364 642 124, 0775 321 275. Programari rapide prin Whatsapp 0775 321 275

Nou! Clinica Phisiomedica din Cluj-Napoca ofera tratamente stomatologice pentru toate grupele de varsta in special copiilor. Va asteptam cu drag cu cei mici la un control stomatologic efectuat cu cea mai mare atentie si dedicare de catre doamna doctor Alexandra Maxim

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram