Consultații cardiologice cu bilet de trimitere

Ai grijă de inima ta și programează-te la un consult cardiologic. Dr Florea Cristian, medic specialist cardiolog, Dr Radoescu Ioana, medic specialist cardiolog alături de echipa de specialiști din cadrul clinicii Physiomedica te așteaptă la o examinare clinică, decontată de CAS. Consultații cardiologice cu bilet de trimitere Cluj-Napoca. Faceti un set de analize post covid.

Consultația la medicul cardiolog (tratament post covid cluj), aceasta este prima recomandare care o să o primiți de la echipa de medici care v-a tratat pentru Covid19.

Ce este electrocardiograma și de ce e importantă după ce am făcut Covid?

Eelctrocardiograma este un test care ne arată activitatea inimii cu ajutorul unor grafice.Procedura este neivazivă și se realizează cu ajutorul unor electrozi așezați pe piele în zona bratelor, a pieptului și a picioarelor.

Cu ajutotul EKG-ului se verifică prezența unor posibile semne de boli cardiovasculare.

Plămânii sunt strâns legați de activitatea cardiacă, iar dacă plămânii au suferit, e posibil să sufere și inima.

Doctor Florea Cristian Marius medic specialist cardiolog in cadrul clinicii Physiomedica ne atrage atenția că: „Mare parte a pacienților care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 au manifestări cardiovasculare, majoritatea în formele moderate și severe de boală, în care se pot dezvolta boli cardiovasculare. Din păcate tot mai des întâlnim cazuri de tromboze arteriale, tromboze pulmonare și alte afecțiuni.” Un studiu foarte recent ne arată că electrocardiograma joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară,

>40% din întâlnirile de cardiologie fiind legate de aritmie. Într-un raport recent din Wuhan, China, 16,7% dintre pacienții spitalizați și 44,4% dintre pacienții dintr-o secție de terapie intensivă cu COVID-19 au avut aritmii. În plus, au existat rapoarte medicale ale pacienților care se confruntă cu disfuncții miocardice târzii și stop cardiopulmonar cu activitate electrică fără impulsuri sau fibrilație ventriculară în timpul fazei de recuperare, ceea ce este foarte grav.

Pentru pacienții confirmați cu COVID-19 și internați în cadrul spitalului, timpul de expunere a  personalului medical petrecut în salon a fost scurt și limitat. Multe consultații de electrofiziologie au fost finalizate fără o vizită față în față, prin revizuirea diagramei și monitorizarea datelor. Procedurile neurgente au fost amânate pentru o dată ulterioară.

Pacienții infectați cu COVID-19 pot prezenta o gamă largă de manifestări clinice, variind de la o stare asimptomatică la boală severă cu hipoxie și sindrom de detresă respiratorie acută-tip leziuni pulmonare.

În stabilirea insuficienței respiratorii hipoxemice, pe imagistica toracică se găsește în >50%.

Deoarece majoritatea pacienților vor prezenta doar simptome ușoare, inclusiv febră, tuse, dureri de cap, anorexie, diaree și stare generală de rău, poate fi dificil să se distingă COVID-19 de răceala comună.

COVID-19 are potențialul de a provoca leziuni miocardice, ( cel puțin 17% s-a constatat că au o troponină crescută -acea proteină care intervine în mecanismul de reglare a contracției muschiului cardiac.) și 23% au observat că au insuficiență cardiacă într-un studiu efectuat  pe 191 de pacienți internați din Wuhan, China.

Au fost raportate, de asemenea, cazuri de miocardită fulminantă cu șoc cardiogen, cu atritrienți asociați și aritmii ventriculare.

Având în vedere că hipoxia și anomaliile electrolitice care sunt frecvente în faza acută a bolii severe pot potența aritmiile cardiace, în prezent nu se cunoaște riscul aritmic exact legat de COVID-19 la pacienții cu boală mai puțin severă sau la cei care se recuperează după faza acută a bolii severe.

O mai bună înțelegere a acestui lucru este esențială, în primul rând în ghidarea necesității unei monitorizări suplimentare a aritmiei (de exemplu, telemetrie cardiacă mobilă).

Este important ca medicii cardiologi să aibă un grad ridicat de suspiciune pentru COVID-19 la orice pacient cu care interacționează în laboratorul de electrofiziologie, spital sau ambulatoriu. Este obligatorie o istorie amănunțită a analizelor și o evaluare a contactului cu persoanele sau membrii familiei care au fost bolnavi sau au primit spitalizare.

Screeningul pentru COVID-19 trebuie efectuat dacă se suspectează acest lucru și ar trebui menținut un nivel ridicat de suspiciune pentru infecția cu COVID-19.

Comorbiditățile cardiovasculare sunt frecvente la pacienții cu COVID-19, iar acești pacienți sunt expuși unui risc mai mare de morbiditate și mortalitate. Nu se știe dacă prezența afecțiunilor cardiovasculare prezintă risc independent sau dacă acest lucru este mediat de alți factori (de exemplu, vârsta). Leziunea miocardică este prezentă în >25% din cazurile critice și se prezintă în 2 modele: leziuni miocardice acute și disfuncții la prezentare și leziuni miocardice care se dezvoltă pe măsură ce severitatea bolii se intensifică.

De aceea este important de monitorizat acest aspect deoarece modificările inflamatorii care le aduce, poate afecta atât muschiul cardiac cât și vasele de sânge. Știm foarte bine că de sănătatea vaselor sangvine, depinde sănătatea noastră, iar afectarea acestora duce la disfuncționalități la nivelul inimii, a plămânilor și a altor organe vitale.

Să știi că ești bine, înseamnă grijă pentru inima ta! Pentru orice afecțiune cardiologica vă așteptam cu drag la un consult.

Consultații cardiologice cu bilet de trimitere Cluj-Napoca. Analize post covid Cluj.


Clinica Physiomedica, Calea Florești 2b, Cluj-Napoca.
Informații și programări la numerele de telefon
0364 642 124, +40 775 321 275
Programări rapide prin WhatsApp la +40 775 321 275

Nou! Clinica Phisiomedica din Cluj-Napoca ofera tratamente stomatologice pentru toate grupele de varsta in special copiilor. Va asteptam cu drag cu cei mici la un control stomatologic efectuat cu cea mai mare atentie si dedicare de catre doamna doctor Alexandra Maxim.

Cunosti pe cineva interesat de serviciile noastre?

Clinica Physiomedica

Calea Floresti 2B, Cluj-Napoca
pencilcrosschevron-down
Cu ce va putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram